Ako prvi put koristite Steam, i nemate instaliran STEAM klijent na vašem računaru možete ga besplatno skinuti OVDE pa klikom na dugme Install Steam Now. Posle instalacije STAEM klijenta pojaviće vam se prozor kao na slici ispod.

 

 

kada vam se pojavi ovaj prozor potrebno je da kreirate nov STEAM nalog klikom na dugme CREATE A NEW STEAM ACCOUNT... pojaviće vam se sledeći ekran

 

 

pošto nemate kreiran STEAM nalog kreirajte novi klikom na prvo dugme CREATE NEW ACCOUNT.

STEAM vas u prozoru ispod upozorava da nov nalog kreirate samo u slučaju da već nemate nalog jer će sve igre koje ste igrali preko STEAM-a biti vezane za taj postojeći, pošto nemate STEAM nalog kliknite na dugme NEXT.

 

 

 U prozoru ispod treba da prihvatite STEAM® SUBSCRIBER AGREEMENT. Pošto ga pročitate, klikom na dugme I AGREE prihvatate STEAM uslove korišćenja njihovih usluga.

 

 

Sledećim prozorom STEAM vas obaveštava o načinu korišćenja vaših podataka sa kojime se slažete klikom na dugme I AGREE.

 

 

U sledećem prozoru unosite vaše željeno korisničko ime, lozinku i potvrđujete lozinku.

 

 

Klikom na dugme NEXT> ako je to ime naloga (Account Name) zauzeto dobijate prozor sa predloženim imenima, pa izaberite jedno od njih ili ukucajte neko koje nije iskorišćeno.

 

 

Klikom na dugme NEXT> dolazite do sledećeg prozora gde je potrebno da unesete vašu email adresu i da je potvrdite, email adresa se koristi u slučaju da zaboravite lozinku.

 

 

Nakon unosa email adrese STEAM vam u sledećem prozoru nudi da izaberete jedno od ponuđenih sigurnosnih pitanja i da unesete odgovor na isto, to je dodatna sigurnosna mera.

 

 

 

Ovo je ujedno i poslednji korak kreiranja naloga, klikom na dugme NEXT> vaš nalog je kreiran, i u sledećem prozoru STEAM vam ispisuje osnovne podatke vašeg naloga koje je potrebno da upamtite, zapišete ili odštampate kako bi kasnije mogli da se ulogujete na vaš nalog.

 

 

Pošto je vaš nalog kreiran ostalo je još da potvrdite vašu email adresu, klikom na dugme NEXT> pokrenuće se STEAM klijent aplikacija.

 

 

Klikom na Yes dobijate sledeći prozor.

 

 

Klikom na dugme NEXT> , STAEM će vam poslati email na vašu adresu da potvrdite da je unesena email adresa zaista vaša. Klikom na link u tom emailu potvrđujete da ste vlasnika unete email adrese čime je kompletan postupak registrovanja naloga na STEAM-u gotov.

 

AktivacijaSteam