Plaćanje Bitcoinom

Prednosti kod plaćanja Bitcoinom su te što kupac ne ostavlja nikakve poverljive informacije o sebi i nisu mu potrebne nikakve platne kartice. Sve što je potrebno je wallet sa potrebnim brojem Bitcoina kako bi izvršio uplatu. Kupac jednostavno sa svog walleta sa računara ili mobilnog telefona pošalje uplatu na Bitcoin wallet prodavca.

Plaćanje Bitcoinom preko BitPay servisa se vrši u dva koraka, vrlo je jednostavno i bez prikupljanja  nepotrebnih ličnih podataka.

Nakon što odaberete artikal a potom odete na kasu i popunite sva potrebna polja koja se odnose na kupca, način slanja i način plaćanja, ako je izabrani način plaćanja plaćanje BitPayom, klikom na dugme “Prekontroliši porudžbinu” a potom na “Kupi” bićete preusmereni na servis za plaćanje BitCoinom kao što je prikazano na slici ispod.
 

Plaćanje možete izvršiti mobilnim telefonom uz pomoć BitPay aplikacije skinute sa PlayStore-a, jednostavnim skeniranjem QR code-a, ili platiti direktno sa vašeg walleta prelaskom na tab „Copy“.

 

Zbog čega mi je uračunata dodatna naknada na mojoj BitPay fakturi?

Kada napravite BitCoine transakciju, vi šaljete sredstva na BitCoine wallet u vlasništvu drugog lica. Kada plaćate preko BitPay servisa to drugo lice je BitPay servis. UTXO (Unspent Transaction Output) je naknada koju prijemni wallet primi i prosledi dalje sa svog walleta. To je određena količina BitCoina koja se potom koristi za drugu BitCoin transakciju. Više o ovoj naknadi možete pročitati na adresi:  https://blog.bitpay.com/network-costs/

 

Zar već nisam platio miner fee (naknadu za rudarenje)?

UTXO naknada nije isto što i naknada za rudarenje koju ste takođe platili. Naknada za rudarenje se plaća nodovima kako bi potvrdili vašu transakciju na BitCoin mreži. To je naknada svojstvena samoj BitCoin tehnologiji. Više o ovoj tehnologiji možete pročitati ovde: https://blog.bitpay.com/network-costs/

 

Kako da umanjim ovaj trosak?

Ako želite da smanjite ovaj dodatni trošak na BitPay fakturi (оdnosno procenat naknade u ukupnom iznosu fakture), pošto je iznos naknade fiksan potrebno je da iznos poručene robe bude što veći. Umesto da izvršite 5 kupovina po 1000,00 dinara izvršite jednu od 5000,00 dnara.
Da bi izbegli plaćanje naknada dva puta molimo vas da uplatite tačan iznos koji se nalazi na fakturi, najlakše je skeniranjem QR koda na BitPay fakturi. Takođe preporučujemo plaćanje walletom sa payment protokolom kao što je https://bitpay.com/wallet

 

BitcoinBitpayEtheriumPlaćanja