Pva stvar koju morate da uradite kada hoćete da igrate Minecraft je da napravite Mojang nalog. Klikom na ovaj link otvara vam se sledeći prozor.
Klikom na dugme Get Minecraft ili na dugme Register otvara vam se prozor u kom unosite osnovne podatke za kreiranje Minecraft naloga.
Pošto popunite polja za email, lozinku i datum rodjenja, kliknite na dugme Create account.
U ovom prozoru su sigurnosna pitanja na koja je potrebno da unesete odgovore a koja će vam Minecraft postaviti svaki put kad se logujete na vaš Mojang nalog da potvrdite vaš identitet.
Ovo je prozor za konektovanje na Mojang nalog posle koga će vam server postaviti ona tri sigurnosna pitanja za potvrdu identiteta.
Posle uspešnog logovanja dobićete sledeći prozor u kom klikom na dugme Redeem Gift Code or Prepaid Card možete uneti kupljeni ili dobijeni kod, čime postajete vlasnik Minecraft Paid Account-a.
Kada ste sve to završili ostajete da klikom na dugme Windows skinete Minecraft klijen aplikaciju za logovanje na Minecraft servere. Na server se logujete user name-om ili email adresom i lozinkom koju ste uneli prilikom kreiranja naloga.