Da bi mogli da igrate Electronic Arts-ove igre potrebno je da na vašem računaru imate:
  1. Instaliranu Origin klijent aplikaciju i registrovan nalog na Origin-u.
  2. Downloadujete igru sa EA servera

 

1. Instaliranje Origin klijent aplikacije i registrovanje naloga

 

Pre svega potrebno je da instalirate Origin aplikaciju. Ona se instalira preko diska na kom se nalazi neka EA igra ili downlodovanjem sa interneta. Origin aplikacije možete instalirati klikom na Origin logo na vrhu ekrana pri čemu vam se otvara sledeći prozor.
Klikom na dugme Download Origin for PC otvoriće vam se sledeći prozor pa klikom na dugme Save file počinjete download i instalaciju Origin klijenta.
Posle završene instalacije otvoriće vam se Origin klijent aplikacija uz pomoć koje ako nemate registrovan nalog na Originu registrujete novi.
Kreiranje novog naloga počinjete klikom na dugme Create Your EA Account, posle čega dobijate sledeći ekran gde unosite Zemlju odakle ste i datum rođenja.
Imajte na umu da vam EA neće dozvoliti da igrate igru ako imate manje godina nego što je to dozvoljeno po PEGI klasifikaciji!!!

Kada unesete ove informacije klikom na dugme Continue dobijate sledeći prozor u koji unosite: ime (koje će se videti na EA mreži), vašu email adresu, sigurnosna pitanja, neka podešavanja vašeg naloga itd. Kada to sve završite kliknite na dugme Create Account, EA će vam na vaš email, koji ste uneli prilikom registracije, poslati email za potvrdu vaše email adrese, potvrdu vršite klikom na link koji se nalazi u tom email-u. Posle ovog koraka završili ste instaliranje Origin klijenta i registraciju na EA serveru. Sada možete da se ulogujete na vaš Origin nalog i registrujete ili instalirate EA igre. U sledećem prozoru se ulogujte koristeći vašu email adresu ili ime (user name) i lozinku.

 

 

2. Download igre sa EA servera

 

Kada se ulogujete na Origin dobijate sledeći ekran, pa klikom na Origin dugme padajućeg menija u gornjem levom uglu ekrana otvara vam se lista padajućeg menija sa prvom opcijom Redeem Product Code... (slika dole)

 

 

Klikom na dugme Redeem Product Code.. dobijate sledeći prozor, gde u polju Product Code upisujete kod koji ste kupili ili dobili u kutiji prilikom kupovine igre sa instalacijom na disku.

 

 

Klikom na dugme Next igru smeštate u MY GAMES odakle se ona downloaduje sa interneta i odakle ulazite u igru kada hoćete da igrate.

 

 

 

 

 

 

 

 

AktivacijaOriginPc igra